הרצאה בנושא טראומה

למי זה מתאים?:
לכולם
משך זמן ההרצאה:
שעה
הערות:
בקרוב

הרצאה בנושא טראומה

טראומה היא חוויה קשה ומצמררת אשר עלולה להותיר את חותמה על הנפש לאורך שנים רבות. למרות השכיחות הגבוהה של אירועים טראומטיים באוכלוסייה הכללית, המודעות לנושא והנכונות לפנות לעזרה מקצועית עדיין נמוכות יחסית. מסיבות אלו בדיוק, הרצאה בנושא טראומה מהווה הזדמנות חשובה להגברת הידע והמודעות, ולעידוד נפגעי טראומה ובני משפחותיהם לקבל תמיכה וליווי מתאימים.

מהי טראומה וכיצד מטפלים בה?

טראומה היא תגובה נפשית וגופנית קשה לאירוע מסכן חיים או בעל אופי מאיים, כמו תאונה, אסון טבע, פגיעה מינית, אלימות פיזית, פיגוע טרור או מלחמה. בעקבות החשיפה לאירוע הטראומטי, אנשים רבים חווים מגוון תסמינים כמו פלאשבקים, סיוטי לילה, עוררות יתר, קשיי שינה, ניתוק רגשי או הימנעות. במקרים מסוימים, תסמינים אלה מתמשכים ומתפתחים להפרעת דחק פוסט-טראומטית, או בקצרה PTSD. הרצאה בנושא טראומה יכולה להציג את המאפיינים העיקריים של התגובה הטראומטית ולהדגיש כי מדובר בתופעה שכיחה ונורמלית לנוכח נסיבות קיצוניות. כמו כן, ההרצאה יכולה לעסוק במגוון אפשרויות הטיפול הקיימות כיום, החל מטיפול תרופתי ועד שיטות טיפול פסיכולוגיות מבוססות ראיות כמו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ממוקד טראומה, עיבוד מחדש של הטראומה בתנועות עיניים (EMDR), טיפול דינאמי ועוד.

למי הרצאה בנושא טראומה מיועדת?

הרצאה בנושא טראומה רלוונטית למגוון רחב של קהלים. ראשית, היא יכולה להתאים לחברות וארגונים במסגרת ימי עיון או הכשרות לעובדים, במיוחד במקצועות בהם קיים סיכון מוגבר לחשיפה לאירועים קשים, כמו כוחות הביטחון וההצלה, אנשי רפואה, עובדים סוציאליים ועוד. כמו כן, ההרצאה יכולה להוות מרכיב חשוב בתוכניות תמיכה וסיוע לאוכלוסיות פגיעות כמו ניצולי אלימות מינית, נפגעי פעולות איבה, חיילים משוחררים וכל מי שחווה אירוע קשה בחייו. בנוסף, הרצאה על טראומה עשויה להיות מועילה מאוד לבני משפחה ולמעגלי התמיכה הקרובים של אנשים המתמודדים עם השלכות נפשיות של אירועים קשים. היא תאפשר להם להבין טוב יותר את החוויה של יקיריהם, לזהות סימני מצוקה שאינם נראים לעין ולהיות שותפים אקטיביים בתהליך ההחלמה. לבסוף, ההרצאה יכולה גם לשמש כלי מניעתי וחינוכי באוכלוסייה הרחבה, להעלאת הידע והערנות לתופעת הטראומה.

מדוע הרצאה בנושא טראומה חשובה כל כך?

חרף ההתקדמות המשמעותית שחלה בשדה מחקר הטראומה בשנים האחרונות, הנושא עדיין אפוף בערפל ובתפיסות שגויות. חלק מהסטיגמות הרווחות מציגות את הסובלים מ-PTSD כחלשים או לא מסוגלים להתמודד, ונוטות להמעיט בחומרת הפגיעה הנפשית. בשל כך, רבים אינם מודעים להשפעותיה ארוכות הטווח של טראומה, ונמנעים מפנייה לעזרה גם במחיר של סבל נפשי ניכר. הרצאה בנושא טראומה תסייע להפריך את המיתוסים הללו, לאשש את הלגיטימיות שבקבלת סיוע ולהדגיש את הצורך לראות בטיפול כצעד של עוצמה ולא של חולשה.

זאת ועוד, מחקרים מעידים כי התערבות וסיוע בסמוך לאירוע הטראומה ובחודשים שלאחריו, מפחיתים את הסיכון לפתח הפרעה פוסט-טראומטית, את עוצמתה ומשכה. לכן, הרצאה בנושא טראומה שתלמד את המשתתפים לזהות ביעילות סימפטומים טראומטיים אצל עצמם או אצל הסובבים אותם, ותעודד פנייה מהירה לאבחון וטיפול מקצועיים, עשויה למנוע החמרה והתדרדרות נפשית עתידית. במובן זה, מדובר בהשקעה משתלמת בבריאות ובחוסן של הפרט ושל החברה.

אילו נושאים יכולה לכלול הרצאה בנושא טראומה?

הרצאה בנושא טראומה יכולה להקיף מנעד נרחב של תכנים בהתאם לאופי הקהל ומטרות ההרצאה. הציר המרכזי יעסוק בהגדרת המושג “טראומה” ובהכרת התגובות הנפוצות בעקבות אירועים טראומטיים, כולל שינויים רגשיים, התנהגותיים, קוגניטיביים וגופניים. חלק מהותי בהרצאה יוקדש לסקירת דרכי הטיפול האפקטיביות בהפרעת דחק פוסט-טראומטית, לשלבי ההחלמה ולתהליך השיקום וההסתגלות האישיים והחברתיים.

בנוסף, ההרצאה תוכל לכלול תכנים המותאמים ספציפית לצורכי הקהל כמו: טראומה בקרב ילדים ונוער, התמודדות עם אובדן ושכול, השפעות הטראומה על מערכות יחסים ומשפחה, כלים לוויסות רגשי ולהתמודדות עם מצבי לחץ, טראומה משנית בקרב מטפלים ואנשי מקצוע, דרכים בהן מעגל התמיכה הקרוב יכול לסייע למתמודד, ועוד. שילוב של ידע תיאורטי עדכני לצד דוגמאות מעשיות, סיפורים אישיים ותובנות יישומיות, עשוי להפוך את ההרצאה לחוויה עוצמתית ובעלת ערך עבור המשתתפים.

כיצד הרצאה בנושא טראומה מעודדת אנשים לפנות לטיפול?

מעבר להיותה מקור למידע מהימן ועדכני, הרצאה בנושא טראומה יכולה לשמש גם כמרחב מעצים המערער על תחושות של בושה, בדידות וסטיגמה. שמיעת קולות אותנטיים של אנשים שעברו טראומה, התגברו על מכשולים והשיבו לעצמם את איכות החיים, מחזקת את התקווה כי גם מצבים נפשיים קשים הם בני שינוי. לראות שאיננו לבד ושרבים אחרים חווים סערות רגשיות דומות, עשוי להפחית את הבידוד ולהגביר את הנכונות לבקש עזרה. כמו כן, באמצעות ההרצאה המשתתפים נחשפים לסוגי הטיפול התואמים ביותר לניסיונם האישי ומקבלים מענה על חששות ומחסומים שונים שמנעו מהם אולי לפנות לטיפול בעבר.

ההבנה כי בזכות טיפול מקצועי ותומך ניתן לעבד חלקים כואבים ולא מדוברים, להגיע לתובנות משמעותיות ולשחרר רגשות עצורים, תסייע להפוך את פנייה לטיפול לאופציה אפשרית ונכונה, גם אם חלפו לא מעט שנים מאז אירעה הטראומה. החשיבה המודעת על הנושא, שאלת השאלות, שמיעת העדויות – כל אלה עשויים ליצור תזוזה רגשית ראשונית ולתת תחושה של העצמה המקדמת בחירה יזומה בטיפול והחלמה.

מעוניינים בהרצאה מקצועית ומרתקת בנושא טראומה?

רעות ביתן היא הכתובת הנכונה לפנות אליה. רעות ביתן, קרימינולוגית ופסיכותרפיסטית מטפלת בטראומה, חרדה והפרעות אכילה, תשמח להרצות לכל מסגרת קבוצתית שרלוונטית לכם בנושא טראומה או בנושאים אחרים מרתקים לא פחות. מעוניינים בפרטים נוספים אודות כלל האפשרויות וההרצאות השונות? צרו קשר בטלפון 052-8372507.

 

מלאו פרטים
ונחזור אליכם

לרכישת
הקורס

צרו איתנו קשר

או מלאו טופס זה ונחזור אליכם בהקדם>

היי, נשמח לעזור לכם,

אפשר לשלוח לנו הודעה בוואטסאפ!

דילוג לתוכן